Polityka prywatności

Pragniemy poinformować, że Villanova przestrzega wszystkich stosownych przepisów prawnych dotyczących ochrony danych. Szanujemy i chronimy Waszą prywatność, a także zapewniamy, że w każdej chwili odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące ochrony danych oraz zapewnimy realizację przysługujących Wam praw. Prosimy zatem o uważne zapoznanie się z poniższymi informacjami.

Państwa dane osobowe przetwarzane są w oparciu o obowiązujące przepisy prawa w szczególności Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: „RODO“) oraz ustawę z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (dalej: „Ustawa“).

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich ze strony www.villanova40.pl.

Administrator danych osobowych Administratorem Pani / Pana danych osobowych jest Villanova z siedzibą w Zgierzu przy ul. Chełmskiej 40. W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych, możecie się z nami skontaktować pod adresem e-mail: kontakt@villanova40.pl oraz pod nr tel. +48 608 07 46 97

  • Czym są dane osobowe i jakie dane osobowe przetwarzamy? Dane osobowe – wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość, w tym IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii. Aby zapewnić Państwu najbardziej efektywne korzystanie ze strony internetowej a także by dopasować jej treść i móc zaoferować Państwu jak najbardziej dopasowaną do Waszych potrzeb ofertę, będziemy przetwarzać dane w postaci : - adresu e-mail, - plików cookies (więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz tutaj) i pod słowem tutaj umieścić link do obecnej polityki cookies nazywanej teraz polityka prywatności, - daty oraz godziny Państwa wizyty na stronie internetowej, - właściwości Państwa urządzenia, a w szczególności systemu operacyjnego, przeglądarki internetowej oraz rozmiaru okna przeglądarki, - adres IP Państwa urządzenia, - identyfikatory urządzenia, na które składają się indywidualne cechy Państwa urządzenia mobilnego. Identyfikatory urządzenia umożliwiają nam rozpoznanie Państwa urządzenia na naszej stronie. Przykładami identyfikatorów urządzeń są : „Ad-ID" systemu operacyjnego iOS, „Identyfikator wyświetlania reklam" systemu operacyjnego Android.
  • Na jakiej podstawie i w jakim celu przetwarzamy Państwa dane? Podstawą prawną do przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią). Prawnie uzasadnionym celem w tym przypadku jest zapewnienie Państwu możliwe najbardziej atrakcyjnych treści w ramach strony internetowej a także w celu stworzenia jak najlepszej oferty produktów dopasowanej do Państwa potrzeb. Chcemy również, aby Państwa wizyta na stronie www.webemo.pl była dla Państwa jak najbardziej przejrzysta oraz przyjemna.
  • Jak długo będziemy przechowywać Państwa dane? Dane będą przechowywane nie dłużej, niż do osiągnięcia celu o którym napisaliśmy w pkt 4. Nie jesteśmy w stanie określić konkretnej daty usunięcia danych, ale zapewniamy, ze regularnie dokonujemy ich przeglądy i usuwamy na bieżąco dane, które nie są nam już potrzebne do osiągnięcia celu. W przypadku zgłoszenia sprzeciwu, Państwa dane usuwane są z naszych zasobów niezwłocznie.
  • Jakie są Państwa prawa i jak je zrealizować? Ponieważ przetwarzamy Wasze dane na podstawie uzasadnionego interesu prawnego (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), macie prawo do : - dostępu oraz do poprawiania i uaktualniania swoich danych, - usunięcia danych, - ograniczenia przetwarzania w sytuacjach wskazanych w art. 18 RODO - zgłaszania sprzeciwu do dalszego przetwarzania. Wasze prawa możecie realizować poprzez wysyłkę krótkiej wiadomości e-mail zawierającej opis Państwa żądania, na adres wskazany w pkt 1, albo poprzez kontakt telefoniczny pod nr wskazanym w pkt 1. W każdym przypadku, gdy uznacie Państwo że Wasze prawa zostały w związku z przetwarzaniem danych w jakikolwiek sposób naruszone, możecie złożyć stosowny wniosek do organu sprawującego nadzór dla ochroną danych (Urząd Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie przy ul. Stawki 2).
  • Komu możemy udostępniać dane, za które jako Administrator jesteśmy odpowiedzialni? Aby móc utrzymać naszą stronę internetową musimy udostępniać niektóre informacje podmiotom trzecim, z którymi współpracujemy. Zapewniamy, że dokładamy staranności aby podmioty te również troszczyły się o ochronę danych osobowych do których muszą mieć dostęp w związku z wykonywanymi na naszą rzecz usługami. Odbiorcami Państwa danych mogą więc być : hostingodawcy serwerów, podmioty IT które pomagają nam ulepszać i utrzymywać stronę a także duże podmioty, które dostarczają nam narzędzi pozwalających ulepszać stronę i dostosowywać ją do Waszych potrzeb. Jesteśmy przedsiębiorcami i nieustannie dążymy do polepszania produktów i narzędzi których używamy do rozwoju naszego biznesu. Dlatego staramy się, aby nasze strony internetowe były zaprojektowane w najlepszy sposób i by odwiedzało nas jak najwięcej osób zainteresowanych współpracą z nami. Aby poprawić jakość strony, wykorzystujemy narzędzia określany potocznie jako “śledzące”. Umożliwiają nam one monitorowanie skuteczności ofert sieciowych. Dzięki nim możemy gromadzić takie dane jak np. : - informacje, za pomocą jakich linków użytkownicy online przekierowywani są na stronę Webemo; - informacje kiedy i jak często odwiedzaliście naszą stronę, - informację jakie informacje są wyszukiwane, - które linki bądź oferty są na naszej stronie otwierane Na podstawie powyższych informacji tworzymy statystyki, które pomagają uczynić stronę atrakcyjniejszą oraz lepiej dostosowaną do potrzeb i preferencji osób odwiedzających. Nie tworzymy profili użytkowników. Korzystanie z tych narzędzi nie powoduje automatycznej identyfikacji osób fizycznych i nie wykorzystujemy ich nigdy po to, aby zidentyfikować osoby odwiedzające naszą stronę! W związku z tym, że chcemy korzystać z możliwości jakie dają nam narzędzia : Google Analytics, Google AdWords, Doubleclick wtyczki FB– informacje wskazane powyżej będą trafiały do tzw. Podmiotów trzecich jakimi są Google i podmioty z nim powiązane oraz Facebook. Poniżej prezentujemy Państwu krótki opis wykorzystywanych przez nas narzędzi, wskazujemy jak możecie Państwo ograniczyć przekazywanie takich informacje poprzez samodzielną zmianę ustawień, oraz wskazujemy dane podmiotów które mają dostęp do ww. informacji. Jednocześnie informujemy, że zarówno Google jak i Facebook przystąpiły do tzw. Tarczy Prywatności, co zapewnia legalność przekazywania danych do podmiotów posiadających certyfikat przynależności do Tarczy Prywatności.
    • Google Analytics Nasza strona używa Google Analytics, internetową usługę analityczną dostarczaną przez Google Inc. („Google“), USA. Google Analytics używa plików cookie, które umożliwiają analizę korzystania przez Państwa z naszej strony. Informacje wytworzone przez plik cookie na temat Państwa korzystania z tego serwisu są przekazywane i zapisywane na serwerze Google. Na nasze zlecenie, Google będzie wykorzystywał te informacje, aby przeanalizować korzystanie z serwisu przez użytkowników w celu przygotowania raportów na temat aktywności w serwisie internetowym oraz świadczenia innych usług związanych z korzystaniem ze strony i Internetu na rzecz podmiotu zlecającego. Tak, jak zapewniliśmy wyżej, dane nie będą wykorzystywane do celów identyfikacji jakiejkolwiek osoby fizycznej! Mogą Państwo uniemożliwić zapisywanie plików cookie poprzez odpowiednie ustawienia Państwa przeglądarki; wskazujemy jednak na to, że w takim wypadku nie będą Państwo ewentualnie mogli korzystać w pełnym zakresie ze wszystkich funkcji naszej strony. Ponadto użytkownicy mogą uniemożliwić gromadzenie przez Google danych wytworzonych przez pliki cookie oraz odnoszących się do Państwa korzystania z serwisu internetowego (łącznie z Państwa adresem IP) jak i przetwarzanie tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl Dane strony trzeciej: Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Fax: +353 (1) 436 1001. Warunki użytkowania: http://www.google.com/analytics/terms/pl.html Polityka Prywatności: https://policies.google.com/privacy?hl=pL W każdym momencie mogą Państwo zgłosić sprzeciw wobec gromadzenia oraz przetwarzania danych związanych z użytkowaniem strony Google (w tym również Państwa adres IP) poprzez pobranie oraz instalację wtyczki w Państwa przeglądarce, która jest dostępna pod następującym adresem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
    • Google Adwords / Remarketing Korzystamy również z funkcji remarketingu w Google AdWords w Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (zwane dalej "Google"). Remarketing pozwala na stworzenie spersonalizowanej „podpowiedzi” dla odbiorcy, który wcześniej przeglądał daną stronę/strony w witrynie Google po to, aby wyświetliła się reklama produktu/usługi którą możecie być Państwo zainteresowani. W tym celu, w Państwa przeglądarce są przechowywane pliki cookie gromadzone z poszczególnych stron odwiedzanych przez Państwa za pośrednictwem przeglądarki Google. Odwiedziny użytkowników gromadzone są za pomocą plików cookie, które służą do identyfikacji przeglądarki internetowej samego urządzenia; dane osobowe nie są przechowywane. W każdej chwili mogą Państwo ograniczyć lub wyłączyć zapisywanie plików cookie przez Google, postępując zgodnie ze wskazanym linkiem oraz instalując umieszczonej tam wtyczki: www.google.com/settings/ads/plugin. Więcej informacji na temat Google Adwords oraz polityki prywatności Google znajdą Państwo pod adresem: www.google.com/privacy/ads.
    • Wtyczki Facebook Nasza strona korzysta z wtyczki społecznościowej (ang. Social Plugins) portalu społecznościowego Facebook.com, zarządzanego przez Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Wtyczki są oznaczone logo portalu, jego ikoną lub też dodatkiem "Facebook Social Plugin". W przypadku uruchomienia przez Użytkownika strony internetowej, która zawiera taką wtyczkę, przeglądarka utworzy bezpośrednie połączenie z serwerem Facebook. Zawartość wtyczki zostaje przez portal Facebook.com bezpośrednio przekazana do przeglądarki i przez nią włączona w stronę internetową. Webemo Sp. z.o.o. nie ma w tym zakresie żadnego wpływu na rozmiar danych, które Facebook pobiera za pomocą tej wtyczki. Jeśli jesteś członkiem Facebooka ale nie chcesz, by portal ten kojarzył zgromadzone dane użytkownika, musisz dokonać na swoim koncie na Facebook’u odpowiednich ustawień. Za udzielanie dostępu do Waszych danych udostępnionych przez Was Facebook’owi odpowiada ten podmiot i w przypadku wątpliwości należy zwrócić się do bezpośrednio do tego podmiotu albo dokonać zmian w ustawieniach konta na Facebook’u.

W zakresie nieuregulowanym niniejszą Polityką prywatności obowiązują przepisy Ustawy oraz RODO.